Η “θερμή” συνάντηση Τζιτζικώστα-Καλαφάτη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Αφού ο Σταύρος Καλαφάτης κάλεσε τους Γιάννη Μπουτάρη και Απόστολο Τζιτζικώστα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν, σχολιάζοντας την κόντρα τους για την ένταξη έργων του Δήμου στο ΕΣΠΑ, σημειώνοντας μάλιστα πως μπορούν να κάνουν ένα “οικογενειακό συμβούλιο για το καλό της πόλης” και αφού ο Απόστολος Τζιτζικώστας αντέδρασε σε οξύτατο ύφος μέσω των γνωστών διαρροών και των προσωπικών αιχμών στον Καλαφάτη, λέγοντάς του ότι “θέλει προσπάθεια για να χάσει κάποιος εκλογές απο τον Μπουτάρη”, οι δυο τους συναντήθηκαν.

Όπως γράφει η “Μακεδονία” η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας για την ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Διδάκτωρ, και σε αυτήν ο περιφερειάρχης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο και για τη φράση του “οικογενειακό συμβούλιο” αλλά και γιατί δεν πήρε θέση στη διαμάχη και φάνηκε πως τηρεί ίσες αποστάσεις. Ο Καλαφάτης εξήγησε πως ο στόχος του ήταν ο δήμαρχος και το κάλεσμα για να τα βρουν πήγαινε σε αυτόν αλλά ήδη οι διαρροές από την Περιφέρεια είχαν γίνει. Αλλά και ο ίδιος ενοχλήθηκε από τον τρόπο και το ύφος της απάντησης της Περιφέρειας .

Το κλίμα πάντως στην ολιγόλεπτη συζήτηση ήταν ψυχρό… Οι σχέσεις των δύο άλλωστε είναι ψυχρές ήδη από παλιά και είχε κορυφωθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με τον Καλαφάτη να καταλογίσει στον Τζιτζικώστα ότι δεν το στήριξε. Άλλωστε σε συνεντεύξεις του ο περιφερειάρχης όταν τον ρωτούσαν αν θα στηρίξει Μπουτάρη ή Καλαφάτη για το Δήμο, απαντούσε πως ο ίδιος ψηφίζει στο χωριό του την Βραχιά. Τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαν συναντηθεί δημόσια σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αλλά ωστόσο φαίνεται πως τα ρήγματα δεν έκλεισαν.

πηγή: myportal.gr

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ