Ποιοι εκλέχθηκαν στο προεδρείο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Στην ειδική συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε εχθές 21 Μαρτίου, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του σώματος, Προέδρου και Αντιπροέδρου. Για τη θέση του Προέδρου προτάθηκε από την πλειοψηφία (παράταξη Αλληλεγγύη) ο πρώην Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τζόλλας και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια, Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, Συμμετέχω ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση για την Κ. Μακεδονία, Πολίτες Μπροστά) ο πρώην Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Γάκης.

Ψήφισαν και τα 16 μέλη του σώματος και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής εκλέχτηκε ο Μιχάλης Τζόλλας με 15 ψήφους υπέρ και ένα λευκό.

Αντιπρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής εκλέχτηκε ο Βασίλειος Γάκης με 14 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, που προήδρευσε της διαδικασίας, ευχαρίστησε το σώμα “για την ειλικρινή διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν όλοι σε όλες τις συνεδριάσεις της προηγούμενης περιόδου, συμβάλλοντας στον πολιτικό πολιτισμό που αναζητούν οι πολίτες και οφείλει να παράγει η αυτοδιοίκηση” και συνεχάρη το νέο Προεδρείο, ευχόμενη καλές και αποτελεσματικές συνεδριάσεις.

Η κα Πατουλίδου ζήτησε από όλα τα μέλη “να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ρόλου της Μητροπολιτικής Επιτροπής γεγονός που θα ενισχύσει τις, θεσμοθετημένες από τον νόμο “Καλλικράτης”, μητροπολιτικές αρμοδιότητές της.

πηγή: myportal.gr

No Comments Yet

Comments are closed

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ